Leg de aubergines boven het open vuur van een gaspit van het fornuis en rooster tot ze aan alle kanten goed geblakerd zijn. De stoom die binnen in de vrucht ontstaat zorgt ervoor dat het vruchtvlees gaar wordt. De aubergines moeten aan alle kanten geblakerd en van binnen zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze op een bord afkoelen. Trek zodra de aubergines zijn afgekoeld het velletje en de steelaanzet voorzichtig van de vruchten. Laat geen geblakerd vel zitten. Doe het vruchtvlees in een kom en pureer dit met een staafmixer. Voeg yoghurt, tahin, knoflook en zout toe en pureer opnieuw. Giet het sap van 1 citroen erbij, proef even en voeg geleidelijk aan meer sap toe tot de smaak en de textuur naar uw zin zijn. Schep de puree over in een andere kom en strooi er eventueel fijngehakte bladpeterselie over. Serveer de baba ganoush met stukjes pitabrood om de saus mee uit de kom te lepelen.