Baba Ganoush

8
0-10 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de aubergines boven het open vuur van een gaspit van het fornuis en rooster tot ze aan alle kanten goed geblakerd zijn. De stoom die binnen in de vrucht ontstaat zorgt ervoor dat het vruchtvlees gaar wordt. De aubergines moeten aan alle kanten geblakerd en van binnen zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze op een bord afkoelen. Trek zodra de aubergines zijn afgekoeld het velletje en de steelaanzet voorzichtig van de vruchten. Laat geen geblakerd vel zitten. Doe het vruchtvlees in een kom en pureer dit met een staafmixer. Voeg yoghurt, tahin, knoflook en zout toe en pureer opnieuw. Giet het sap van 1 citroen erbij, proef even en voeg geleidelijk aan meer sap toe tot de smaak en de textuur naar uw zin zijn. Schep de puree over in een andere kom en strooi er eventueel fijngehakte bladpeterselie over. Serveer de baba ganoush met stukjes pitabrood om de saus mee uit de kom te lepelen.

Baba Ganoush is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Baba Ganoush, Auberginedip
10-20 min -
Bekijk recept
Baba Ganoush
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Baba met Belgische gin
2 min Nagerecht
Bekijk recept