De sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. Hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten door ze enkele seconden in een steelpan met kokend water te dompelen en vervolgens onder de kraan met koud water af te spoelen, waardoor het vel er gemakkelijk kan worden afgetrokken (= plicheren). Halveer de tomaten, verwijder vocht en pitjes en snijd de tomaten in kleine blokjes van ? bij ? cm. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. De komkommer schillen, in de lengte halveren, de zaadlijst verwijderen en in blokjes van ? bij ? cm snijden. De munt ragfijn snijden. De peterselie wassen en fijnhakken. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Goed doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Laat de couscous afgedekt wellen. Roer vervolgens de afgekoelde couscous goed los met een vork en voeg daarna de komkommer, tomaat en kruiden toe. Meng als laatste de limoensap en olijfolie er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Couscous Met Sjalot En Mint is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue