Doe de 8 eerstgenoemde ingredienten samen in een kom. Meng ze goed dooreen en vorm er met vochtig gemaakte handen ? 12 balletjes van. Schil de ui en snijd ze niet te klein. Verwijder van de paprika′s de zaadlijsten, was het vruchtvlees en snijd het in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Schil de gemberwortel. Bak de balletjes in de hete olie onder voortdurend omscheppen bruin en gaar in ? 10 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uit lekken. Giet het grootste deel van het braadvet af. Bak hierin al roerende de stukjes ui en paprika en de gemberwortel ? 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en fruit ze ? 5 minuten mee. Voeg de azijn, suiker, honing, Tabascosaus, tomatenketchup, sojasaus en de sherry toe. Roer de maizena aan met het water en bind er al roerende de saus mee. Maak de saus op smaak af met zout, peper en ve-tsin. Verwijder het stukje gemberwortel. Doe de balletjes terug in de zoetzure saus. Laat alles samen op een lage pit langzaam heet worden.
VIETNAMESE VLEESBALLETJES is een recept van Smulweb.nl