Pruimenchutney

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de pruimen schoon, halveer ze, neem de pitten eruit en snijd de vruchten in stukjes. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Pel de teentjes knoflook, maar laat ze heel. Zet de stukjes pruim op met de gesnipperde ui, de teentjes knoflook, de rozijnen, de suiker, de azijn en de piment. Breng het geheel aan de kook en laat alles op laag vuur onder zeer regel- matig roeren in minstens een half uur tot een dikke moes koken (zorg, dat de chutney niet aanbrandt). Haal er dan de teentjes knoflook uit. Schep de chutney in een goed schoongemaakte en met kokend water omgespoel- de pot, sluit de pot direct en laat deze afkoelen. Bewaar de chutney een paar weken voordat u deze gebruikt. Pruimenchutney smaakt vooral lekker bij varkensvlees.

Pruimenchutney is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met eendenlever en pruimenchutney
45 min
Bekijk recept
Appel-pruimenchutney
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zachte Pruimenchutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Toast met eendenlever en pruimenchutney
45 min
Bekijk recept
Appel-pruimenchutney
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zachte Pruimenchutney
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept