Augurken In Het Zuur

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de augurken af en laat ze in een vergiet uitlekken. Dompel ze in een mengsel van 1/2 liter water en 1/2 liter azijn, haal ze er meteen weer uit en dep ze droog. Verdeel de zilveruitjes, de laurierbladen, de dragon, het mosterdzaad, de chilipepers, de peper en de piment over 6 brandschone, met warm water nagespoelde, afgekoelde glazen potten van 1/2 liter. Verdeel ook de augurken over de 6 potten en overgiet ze met azijn. Sluit de potten en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Wacht minstens 6 weken alvorens ze aan te breken. Desgewenst kunt de azijn verwarmen, in de warme azijn naar smaak suiker oplossen en vervolgens weer laten afkoelen. Doe ook in elke pot een takje rozemarijn; dat werkt conserverend en is aromatisch.

Augurken In Het Zuur is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrysaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept