Zet de broccoliroosjes op met 2? dl kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd. Kook de roosjes gedurende 3 minuten. Laat ze dan op een vergiet uitlekken en spoel er stromend koud water over. Laat ze daarna opnieuw uitlekken. Verhit de olie in een wok of wadjan. Fruit hierin gedurende 30 seconden de knoflook en de schijfjes gemberwortel. Verwijder ze daarna uit de olie.Bak onder voortdurend omscheppen de blokjes kip goudbruin in de hete olie; trek hiervoor niet meer dan 3 minuten uit.Schuif de blokjes kippenvlees naar een zijde van de wok of wadjan.Voeg sojasaus, rijstwijn of sherry en bouillon of kookvocht van de broccoli toe.Roer alles goed door en schuif de blokjes kippenvlees in het vocht. Laat alles aan de kook komen en roer het goed om.Doe dan de broccoliroosjes erbij en voeg 30 seconden later de garnalen toe.Schep dan alles nog enkele malen goed om.
SEI LIEN FEI TSE PIEN HWA KAU is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Phat Phet Mu Sei No Mai (varkensvlees Met Bamboescheuten)