Krokante Aardappels Uit De Oven

0
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor (electrisch 190 graden, hetelucht 170 graden, gasstand 5). Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Doe ze in een grote pan met kokend water met zout. Voeg de kurkuma en kerrie toe en roer goed door elkaar. Breng het water weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de aardappels 4 minuten zachtjes koken. Niet langer want anders worden ze te gaar en gaan brokkelen. Doe de olie in een bakblik en zet alvast 5 minuten in de overom door te warmen. Schep de aardappels in een zeef of ijzeren vergiet en schud even voorzichtig heen en weer zodat de buitenkant wat ruwer wordt. Hierdoor bakken de aardappels krokanter in de oven. Let wel op dat de aardappels heel blijven. Leg de aardappels voorzichtig terug het bakblik, roer met een metalen lepel zodat de olie goed over de aardappels verdeeld wordt. Bestrooi met paprikapoeder en bak ze, zonder om te scheppen in ongeveer 75 minuten krokant en goudbruin. Besprenkel de aardappels met zeezout, versgemalen zwarte peper en serveer direct.

Krokante Aardappels Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept