Zeef de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het losgeklopte ei en de helft van de melk toe en meng het beslag krachtig tot een egale pasta, minstens 5 minuten. Voeg de rest van de melk toe en meng weer krachtig. Verdun het beslag met koud water tot het de dikte heeft van dikke room. Laat het 30 minuten rusten. Zet het bakblik met het vet een paar minuten in de hete oven, zodat het goed heet wordt. Het vet moet zo heet zijn dat het beslag sputtert als het in het blik wordt gegoten. Voeg met de vingers nog een paar druppels koud water aan het beslag toe en roer het door met een vork. Giet het beslag in het hete vet en zet het bakblik meteen bovenin de hete oven. Bak de grote pudding 35-40 minuten, de kleine puddingen 15-20 minuten. Doe de ovendeur niet open voordat de minimum baktijd is verstreken. De pudding moet van buiten goudgeel en knapperig zijn en van binnen romig maar wel gaar.