Schep de schoongemaakte groenten in een glazen schaal door elkaar en sprenkel er 1/2 dl water, waarin een 1/2 theelepel zout is opgelost, overheen. Dek de groenten af met plasticfolie. Zet de schaal in de magnetron en kook de groenten op vol vermogen in ca. 4 minuten knappend gaar. Groenten gekookt in de magnetron blijven heel mooi van kleur. Plasticfolie verwijderen. Groenten nog even laten nagaren. In een glazen schaal doen:mosterdpoeder, koenjit, kerriepoeder, bloem en suiker. Goed door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerende gembersiroop, olie en 3 eetlepels azijn toevoegen. Blijven roeren tot een glad papje ontstaat. Al roerende rest van de azijn toevoegen. Zet de schaal in de magnetron en laat deze ca. 5 minuten aan de kook komen en doorkoken. Af en toe roeren. Drie jampotjes (inhoud 450g) met schroefdeksels in heet (soda)water afwassen. Goed omspoelen met schoon water. Jampotjes op een schone theedoek omgekeerd laten uitdruipen. Groenten door de mosterdsaus scheppen. Door roeren tot alles goed gemengd is.