Tips: Het beste is om basmati te gebruiken , Aftab, Pari of Feel-Neshan die te koop is in Inraanse specialiteiten winkels. Maar wees voorzichtig door deze soort niet te lang te laten koken, anders wordt het kleverig. Lang stomen vormt geen probleem. Indien deze falen, gebruik het Mahatma merk. Deze rijst heeft langer nodig om zacht te worden en de kans op kleven is klein. In traditionele Iraanse gerechten is de witte rijst verfraaid met een beetje saffraan Om om dat te doen, schep een beetje saffraan in een kopje en zet het voor enkele seconden in de magnetron . Dit helpt de saffraan extra te drogen en betere kleur te geven. Voeg er dan enkele theelepels heet water aan toe en verhit enkele minuten. Giet een paar tafel lepels gekookte rijst in het kopje en mengsel tot de rijst geel wordt. De rijst neemt direct de kleur van de saffraan aan. Hoe meer saffraan, hoe rijker de kleur en aroma. Je kunt het ook met bietensap doen, en wordt het rood, met preisap lichtgroen, en zo kun je allerlei groenten gebruiken waar kleurstoffen vanaf komen.Inplaats van aardappelen op de bodem kun je fijngesneden uien, tomaten, Iraans brood evenals Pitta brood gebruiken. Het recept is het zelfde komt er mooi en knapperig uit. Indien u niets op de bodem wilt dan krijgt de rijst een knapperige laag en heet "Tah Deeg".