Japanse Komkommersalade

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Ontdoe de peper van zaadjes en snijd hem in reepjes. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in lange, dunne plakken en snijd ze overlangs nog een keer doormidden. Snijd de gemberplakjes in dunne reepjes. Breng de rijstazijn met 1 dl water, de suiker en de peperreepjes aan de kook. Draai het vuur uit en schep de komkommerlinten erdoor. Laat de komkommer in het azijn mengsel helemaal afkoelen, giet af en schep de gember erdoor. Bestrooi vlak voor het serveren met de geroosterde sesamzaadjes.

Japanse Komkommersalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept