De wortelen dun schillen en in dunne plakjes snijden, het zout bij de wortelen voegen en 2 uur laten staan in een afgesloten pan. de paprika′s en de pepers wassen en in zijn geheel op het rooster van de oven leggen, oven op 200 graden zetten, ongeveer 15 laten liggen en halverwege omdraaien. opletten dat de schil niet zwart wordt. daarna nog 10 minuten laten liggen met de oven uit. vervolgens de paprika′s open snijden en het zaad verwijderen, hetzelfde doe je met de pepers, hiervan hoeft niet al het zaad verwijderd worden. dan worden de pepers en de paprika′s door de gehaktmolen gepureerd. En de 3 bollen schoongemaakte knoflook hetzelfde gebeurt met de gewassen peterselie en selderij Het beste is om de peterselie en de selderij als laatste er doorheen te doen omdat het geheel straks niet te groen mag worden na 2 uur het vocht wat zich heeft gevormd bij de wortelen eerst afgieten en daarna de gepureerde ingredienten bij de wortelen en het zout voegen. 5 eetlepels azijn essence erbij voegen en de 1/2 liter zonnebloemolie toevoegen. vervolgens alles goed door elkaar roeren en in potjes doen voor een optimale smaak alles 1 week laten staan de houdbaarheid is in afgesloten potjes in de koelkast minstens 1 jaar........... en zo mogelijk nog langer
Sambal/ Ljutenica (spreek Uit Als Lutenitsa) is een recept van Smulweb.nl