Maal de sesamzaadjes fijn in de keukenmachine. Hak de bosuitjes en de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak ook de peper fijn. Veeg de shii-take schoon en snijd ze in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de tahoe in blokjes en laat deze op keukenpapier uitlekken. Verhit de helft van de olie en de sesamolie in de wok of hapjespan en roerbak de bosui met de knoflook, fijngehakte peper en garnalen 2 minuten. Schep dit mengsel op het bord. Roerbak dan de blokjes tahoe in circa 2 minuten bruin. Schep ook deze op het bord. Schenk de rest van de olie en sesamolie in de wok en roerbak de shii-take en paprikareepjes circa 3 minuten. Voeg het water met de sojasaus en suiker toe. Schep de ongekookte mie erdoor. Dek de wok af met een deksel en laat de mie in circa 5 minuten zachtjes gaar worden. Schep de garnalen met ui en knoflook en de tahoe door de mie en laat alles in nog circa 3 minuten door en door heet worden.
Roergebakken Koreaanse Mie Met Garnalen En Tahoe is een recept van Smulweb.nl