De saus kun je ruim van tevoren maken en hoef je voor gebruik alleen nog maar op te warmen. Smelt de suiker in de azijn. Voeg zodra de suiker is opgelost de tomatenpuree en ketjap erdoor. Roer tot alles goed is gemengd en voeg daarna gembersiroop, water en sambal toe en breng aan de kook. Maak de maïzena aan met wat water en schenk dit bij de saus tot de saus de gewenste dikte heeft (een druppel moet net aan de onderkant van een lepel blijven hangen, het is een vrij dunne saus). Klop de eieren. Maak de maïzena aan met een klein beetje water en meng dit door de eieren, breng het op smaak met zout en peper. Kook in de tussentijd de wortel en doperwten in 5 minuutjes beetgaar. Verhit olie in een diepe koekenpan met vuurvaste steel, of een steel die je eraf kunt draaien. Fruit de knoflook met het uitje. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze zacht zijn. Worteltjes en doperwtjes erbij, goed roeren en schenk dan het eimengsel erover. Laat dit met deksel op de pan 5 minuten op halfhoog vuur staan. Draai dan het vuur laag en laat het nogmaals 5 minuten staan. Verwarm in de tussentijd de grill voor oven op de hoogste stand. Zet de koekenpan onder de grill/in de oven tot de bovenkant gestold is (ongeveer 2 minuten). Als het lukt kun je de omelet op een bord laten glijden, anders snij je hem in 4-en in de pan. Schenk de saus over de omelet en serveer met wat rijst.