Terwijl de spekjes uitbakken:De uien pellen en snipperen.Als de uien gesnipperd zijn, de spekjes zo nodig op hogere hittebron verder uitbakken tot ze krokant zijn. Schep ze daarna uit de pan op een bord, laat het spekvet in de pan. Fruit, in het achtergebleven spekvet, de gesnipperde uien licht bruin en schep ze daarna uit de pan bij de spekjes op het bord.Smelt in de gebruikte koekenpan 1 eetlepel boter (als er nog veel spekvet in de pan zit is dit niet nodig) en bak de aardappels er aan beide kanten al omscheppend lichtbruin in, voeg - als de pan tijdens het bakken te droog wordt - wat extra boter toe.Zet, als de aardappelen gebakken zijn, de hittebron laag. Schep de spekjes en gefruite uit door de gebakken aardappelen en bestrooi de inhoud van de koekenpan met peper en zout.Klop de eieren los met de melk en giet ze over het aardappelmengsel. Laat het ei op een matige hittebron stollen, gebruik bij gas een vlamverdeler (of verzet de pan af en toe). Leg, als het er is, een deksel op de pan. Tip: Wie een ovengrill bezit kan tijd besparen, gebruik ′m om de bovenkant van de omelet snel te laten stollen (Let op: Houdt een eventueel kunststof of houten handvat van de pan uit de buurt van de grill!) Strooi de peterselie er over.
Bauernfruhstuck, Duitse Boerenomelet is een recept van Smulweb.nl