Zoek
Salzburger Nocklern
4
20-30 min -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 eierdooiers
50 gram fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
6 eiwitten
40 gram bloem
1 el boter
2 el poedersuiker Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Voorbereiding Klop de eierdooiers luchtig met de helft van de suiker in ca 5 min.
snijd het vanillestokje open
schep het merg eruit en roer het door de eierdooiermasssa.
klop de eiwitten met de rest van de suiker heel stijf
voeg suiker al kloppend schepje voor schepje bij het eiwitschuim.
meng met een garde 1/3 van het eiwitschuim door de bloem en de eierdooiermassa.
schep de schuimige massa in de vorm van een pyramide in een grote ovenvaste schaal die met boter bestreken is. Bereidingswijze Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het schuim in 15 minuten goudbruin worden. Serveertips Nog warm
met poedersuiker en vers f
Bereiding
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het schuim in 15 minuten goudbruin worden.
Salzburger Nocklern is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salzburger Nockerln
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Salzburger Nockerln
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Salzburger Goulash
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salzburger Nockerln
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept