Voor de vulling au bain marie het ei kloppen met de eierdooiers en de suiker, tot het mengsel lauwwarm is. Haal de kom uit het hete bad en klop het eimengsel tot het weer koud is. Sla de zachte boter met een mixer luchtig en voeg hieraan langzaam het eimengsel toe. Maal de bruingebrande hazelnoten in een blender of keukenmachine tot pulp en vouw de hazelnootpulp door de creme. Voor de afwerking de hazelnootplakken van het vetvrij papier halen. Bespuit de onderste plak met de creme. Leg hierop de helft van de kastanjes en spuit nogmaals een laag creme. Druk er een tweede hazelnootplak op en beleg deze weer met creme, kastanjes en nogmaals creme. Dek het geheel af met de derde plak en bestrijk de taart aan boven- en zijkanten met de overgebleven creme. Smelt de couverture en strijk dit dun uit op vetvrij papier. Snij met een warm mes rechthoekjes uit de stollende chocola en leg deze even in de koelkast om verder op te stijven. Als ze hard zijn geworden, bedek dan de zijkanten van de taart met de stukjes chocola. Van de overgebleven couverture kunnen krullen worden gestoken met behulp van een plamuurmes.
Hazelnoot-kastanjecremetaart is een recept van Smulweb.nl