Ovenschotel Met Aubergine

6
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm een eetlepel olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een halfuur zachtjes doorkoken met de deksel erop. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met zout, peper en kaas. Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laagje aubergine en kaas. Hierop de rest van de aardappelschijfjes, zout, peper, kaas en een eetlepel tomatensaus. leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.

Ovenschotel Met Aubergine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept