Aardappelen koken. Als ze nog wat lauw zijn heel fijn stampen. Vermengen met de gesnipperde uien, de fijngesneden achterham, (eventueel enkele plakjes achterhouden ter garnering, opgerold met asperges), 6 fijngeprakte eieren, de mayonaise, yoghurt, eventueel potje zure room, 3 a 4 gesnipperde augurken, wat peper en zo nodig nog wat zout. Dit alles naar smaak. Aan de zijkanten van een ovale schotel wat slablaadjes schikken, dan in het midden de aardappelsalade leggen en er met een vork wat "lijnen" in trekken. (Een teveel apart bewaren in een plastic koelkastdoos). Bovenop de salade de doorgesneden overgebleven eieren leggen en het geheel bestrooien met paprikapoeder. Om de aardappelsalade heen garneren met: bergjes zilveruitjes, drooggedept met keukenrol, Amsterdamse uien, idem, augurken, gewikkeld in een plakje cervelaatworst of eventueel in schijfjes gesneden augurken. Ook gekookte, uitgelekte asperges, gewikkeld in een plakje achterham is hier lekker bij.
Oudjaarrecept Oudejaarsavond (aardappel) Salade is een recept van Smulweb.nl