Visfritters Met Dillesaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pocheer de zalmfilet in een halve liter water tegen de kook aan tot de zalm roze en gaar is in 6-8 minuten. Haal de zalm uit het water en laat deze uitlekken. haal de zalm uit elkaar. Voeg een visbouillontablet aan het kookvocht toe en laat dit tot 2 dl inkoken. Kook ondertussen de aardappelen gaar en pureer ze. Meng de aardappelen met de zalm, de dille, de peterselie, 1 ei en maak op smaak met peper en zout en citroensap. Laat dit mengsel koel worden in de koelkast in een 1/2 uur. Vorm er 12 kleine ovale koekjes van en zet ze weer koel weg. KLop de andere eieren los en haal de koekjes door het ei, dan door de paneermeel en weer door het ei en de paneermeel. Zet ze koel weg tot het bakken. Smelt voor de saus de boter, roer de bloem erdoor en laat die in 1 minuut garen. Roer er geleidelijk de bouillon door. Als dit gaat binden, roer er dan voorzichtig de room bij. Hak of knip de, op 8 takjes na, de dille fijn. Voeg de mosterd, gehakte dille en uitgeperste teentjes knoflook toe. Maak het op smaak met peper en zout. De saus mag nu niet meer koken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de fritters goudbruin en knapperig. De visfritters kunnen tijdens het bakken warm gehoudenm worden in een warme oven van 100 graden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de saus. Garneer ze met een takje dille en citroen.

Visfritters Met Dillesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visfritters met limoen en kokosdip
20 min Voorgerecht
Bekijk recept