3. Rul het gehakt en kruid het als het bruin is naar smaak. Temper het vuur en voeg de gesnipperde ui en in plakjes gesneden champignons toe. Even doorbakken.
4. Maak de bechamelsaus; smelt de boter en roer hier de bloem door, goed roeren. Temper het vuur wat en voeg al roerend de melk toe. Iets zeezout en peper uit de molen en nootmuskaat erbij. Klop de eierdooier met iets van de warme saus los en roer dit door de rest van de saus. Deze mag niet meer koken. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze smelten.
5. Vet een ovenschaal in en vul deze het eerst met het gehaktmengsel, verdeel hierover de spinazie, dan de macaroni en als laatst de bechamelsaus, evt nog wat geraspte (verse) parmezaanse kaas erover.
6. Bak de schotel in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Macaronischotel Met Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)