Bereid de macaroni volgens de verpakking .Spoel de macaroni af met koud water. Verwarm 30 gram boter, bak daarin het spek langzaam uit en fruit daarin de uien glazig. Snijd de champignons klein en roer ze door het spek en uien. Laat intussen 40 gram boter smelten, voeg bloem toe en, bij kleine hoeveelheden tegelijk, de bouillon en de room tot dat een glad gebonden saus ontstaat. Giet de macaroni af, zodra deze ?bijna beetgaar? is en schep er het spek, de ui, de champignons , de ham en tweederde van de kaas door. Schuif het rooster even boven het midden in de voorverwarmde oven. Proef de macaroni en voeg aroma, peper en zout naar smaak toe. Beboter de ovenschaal en schep er de macaroni in. Proef de saus voeg daaraan nog wat foeliepoeder toe en schenk de saus over de macaroni. Schenk de boter erover. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven, laat de macaroni door en door warm en mooi van kleur worden.
Gegratineerde Macaroni is een recept van Smulweb.nl