Pel de ui en het teentje knoflook en hak beide fijn. Snijd de bacon in reepjes en de Mozzarella in dunne plakjes. Verhit de olie in de koekepan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de plakjes bacon toe en bak ze zachtjes mee. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul. Strooi 2 eetlepels van de bloem erover en bak dit even mee. Voeg de gepelde tomaten, de peterselie, de tijm en de oregano toe. Voeg de bouillon toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Roer de doperwtjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Smelt voor de witte saus de boter in een steelpannetje. Voeg de rest van de bloem toe en roer tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de melk in een keer toe en breng aan de kook. Roer de saus glad. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bestrijk een ingevette ovenschotel met een laagje tomatensaus en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg hierop aansluitend 2 a 3 vellen lasagne (of meer, zie boven). Herhaal de laagjes tot de ingredienten verwerkt zijn. Verdeel de plakjes Mozzarella over de bovenste laag lasagne en schenk de witte saus erover. Bak de lasagne gaar in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200?, waarvan het eerste halfuur bedekt met aluminiumfolie.