Bestrijk bodem en wand van een braadpan die ook in de oven kan worden geplaatst dik met boter. Kerf elke kastanje aan de bolle kant met de punt van een dun en scherp mesje kruislings in tot de zachte kern van de kastanje. Leg de gepelde kastanjes in de pan en schik het kruidenboeketje er tussen. Strooi er poedersuiker over en schenk er zoveel bouillon of water met wat zout bij tot de kastanjes net onder liggen. Leg het deksel op de pan en zet de pan op het rooster iets onder het midden in de tot 220 graden voorverwarmde oven. Laat de kastanjes in 40-45 minuten gaar smoren. Neem daarna de pan uit de oven. Schep de kastanjes voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal. Verwijder het kruidenboeketje en laat het smoorvocht boven een hoog afgestelde warmtebron zo lang koken tot de helft van de oorspronkelijk hoeveelheid is overgebleven. Schenk het residu, door een zeefje, over de kastanjes in de schaal.