Snijd 4 bolletjes mozzarella in 1 cm dikke plakjes, leg die op een groot bord of schaal smeer er een klein kuipje, of 6 opgebolde eetlepels creme fraiche op. Kruid naar smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen. Was een citroen, schil hem met een dunschiller en hak de helft van de schil fijn. Strooi dat over de mozzarella met creme fraiche heen en knijp er de helft van het sap over uit. Leg de rest van de citroen opzij voor het geval dat de smaak later nog enige aanpassing behoeft. Strooi er een flinke hand verse marjolijnblaadjes overheen. Proef nu nog eens of de smaak mooi in balans is. Halveer nu een paar verse Spaanse pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze in dunne plakjes. Strooi ze op de mozzarella, sprenkel er 4 eetlepels olijfolie extra vierge overheen en serveer het in het midden van de tafel als onderdeel van een ander gerecht. Eventuele restjes zijn in de koelkast een paar dagen houdbaar en zijn bijvoorbeeld verrukkelijk op een stuk kabeljauw uit de oven dat moet je echt eens proberen.
Gemarineerde Mozzarella In Creme Fraiche Met Citroen is een recept van Smulweb.nl