Verhit in een kookpan 1 eetl. olijfolie en voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Laat even stoven. Meng er de venkelblokjes onder en laat 2 min. stoven. Roer om met een houten lepel. Voeg de gepelde tomaten, de wei en 1,5 bouillonblokje toe. Kruid met basilicum, peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen. Verhit in een braadpan een eetl. olijfolie. Bak de worstjes (diepgevroren worstjes hoeft u niet vooraf te ontdooien) langs beide zijden bruin en laat verder gaar worden gedurende 7 a 10 min. (15 min. voor diepvries). Kruid met peper en zout. Snij de gebakken worstjes in schuine schijfjes van 2 cm. Op het moment zelf (20 min. + 15 min. in de oven) Kook de penne rigate gaar in 5 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng de penne onder de (opgewarmde) tomatensaus en laat goed doorwarmen.
Pastagratin Met Chipolata is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika