Laat de wolkenoren 30 min. in heet water weken. Daarna in dunne reepjes snijden. Spoel de bamboespruiten af en snij ze in dunne reepjes. Kook de mie volgens bereidingswijze op de verpakking. Snij het vlees in dunne plakjes; in koud water afspoelen en uit laten lekken. Breng de bouillon aan de kook en maak het op smaak met de chinese sojasaus, peper en zout. Voeg verse gember toe aan de bouillon. Voeg het vlees, champignons, bamboe en gesneden prei toe en laat het geheel ca. 10 min. koken. Na deze 10 minuten kan de gember er weer uitgevist worden. Laat de bouillon zachtjes door koken. Maak een bindpapje van 2 eetlepels aardappelmeel en 2 eetlepels water. Voeg dit al roerend en beetje bij beetje aan de zacht kokende bouillon toe. Klop de eieren in een kom los. Giet het mengsel in een dun straaltje, langzaam en al roerend in de soep zodat er eivlokken ontstaan. Voeg nu de mie toe en laat het al roerend in de bouillon heet worden. Na een paar minuten kunt u de soep serveren