Zeef de bloem boven een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de eieren, eierdooier, olie, wat zout en peper en de fijngehakte kruiden (salie, tijm, peterselie, het groen van bosuitjes). Kneed alles tot een glad deeg en voeg zonodig een beetje water toe. Laat het deeg in plastic folie verpakt 1 uur rusten in de koelkast. Pel de uien en knoflook en hak ze fijn. Veeg de paddestoelen zorgvuldig schoon en snijd ze in stukjes van 1/2 cm. Verhit de boter en fruit er de uitjes en knoflook glazig in. Bak de stukjes boleet 3 tot 4 minuten mee. Bestrooi met zout, peper en de peterselie. Laat het mengsel afkoelen. Maak de saus. Pel de sjalotten en hak ze zeer fijn. Verhit de boter in een braadpan en fruit de sjalotten hierin glazig. Blus af met de witte wijn. Laat deze inkoken tot 1 eetlepel. Voeg de room toe en laat de saus inkoken tot de helft. Strooi er zout, peper en de bieslook bij. Rol het pastadeeg uit op een werkvlak en snijd er met een raderwieltje rechthoeken van 6 x 11 cm uit. Schep op elke rechthoek deeg krap 1 eetlepel vulling en bestrijk de randen met wat losgeklopt eiwit. Klap ze dicht tot kleine kussentjes en druk de randen zeer goed aan. Kook de kussentjes 8 minuten in flink kokend water met zout. Schep de kussentjes uit de pan, laat ze uitlekken en schik ze op borden met de bieslooksaus. Bestrooi met gesnipperde bieslook.
Maultaschen Met Paddenstoelenvulling is een recept van Smulweb.nl