Leg de zalm in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de boter, de wijn, zeezout, de peperkorrels, de dille, de dragon en de citroen toe. Laat het mengsel 10 minuten afgedekt zachtjes koken. Haal de zalm voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Zeef en bewaar het kookvocht Verwijder het vel en de graten van de zalm. Leg ze op een warme schaal, dek ze af en houd ze warm. Doe de penne en 1 el olie in een pan kokend water met zout. Kook de pasta in 12 minuten al dente, giet hem af en sprenkel er de rest van de olie over, Schep de pasta op een schaal, leg de zalm erop en huid het gerecht warm. Smelt voor de saus de boer. Roer de bloem er in 2 minuten door. Roer de melk en ongeveer 7 cl kookvocht erdoor. Voeg het citroensap en de rasp toe en kook de saus al roerend nog 10 minuten. Roer de waterkers en zout en poeper erdoor. Schenk de saus over de zalm en de penne, garneer met de citroenschijfjes en de verse waterkers en serveer direct.
Gepocheerde Zalmfilets Met Penne In Een Waterkerssaus is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen