Verhit in de bakpan olijfolie en fruit de ui en knoflook even aan en bak daarna de kipblokjes op hoog vuur mee tot ze gaar zijn. Voeg de bloemkool, prei, bleekselderij en wortel toe en roerbak de groenten 5 minuten mee. Maak in een ander pannetje de saus door de bouillon te verwarmen samen met de kookroom en voeg daaraande kappertjes toe en breng pittig op smaak met peper uit de molen. Kook ondertussen in de pastapan met ruim water en zout de pasta beetgaar. Roer na het afgieten 2 el olifolie door de pasta tegen het plakken. Roer de saus nu door het groentemengsel en verwarm nog enkele minuten door. Roer de peterselie door de saus en vermeng nu de saus en pasta samen in de ovenschaal. Bestrooi de schotel met parmezaanse kaas en de licht belegen kaas en verdeel de mozzarella erover. Zet de schotel 5 minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.
Lage Landen Pasta Gegratineerd Met 3 Kazen is een recept van Smulweb.nl