Pasta gaarkoken. afgieten en laten afkoelen. olijfolie verhitten en ui en knoflook hierin 3-4 minuten bakken. Lamsgehakt 8 minuten meebakken. tomaat, olijven, ham, salami, baslicum en tijm en oregano toevoegen. mengsel op smaak brengen met zout, peper en kaneel. Creme fraiche en drie eieren losroeren en van het vuur af door het gehaktmengsel roeren. Geheel laten afkoelen. Oven voorverwaren op 200 graden. bladerdeeg verdelen in 2keer 3 plakjes. deeg met een betje bloem uitrollen tot twee klinke deeglappen. 1 deeglap op de bodem van de ovenschaal leggen. met een vork gaatjes prikken in deegbodem. helft van de koude pasta op de deeglap scheppen. gehaktmengsel op pasta scheppen, afdekken met de rest van de pasta. ovenschaal afdekken met de tweede deeglap. 1 ei loskloppen met kerrie en 1/2 theelepel zout. deeg bestrijken met eimengsel. gaatje van 1 1/2 cm tot 2 cm doorsnede maken in het deegdeksel. hierin een schoorsteentje van aluminium folie steken, zodat de lucht kan ontsnappen. gerecht in het midden van de oven in 40 minuten gaar bakken. Garneer met basilicum. lekker met een griekse salade
Pastitio (Griekse Ovenschotel) is een recept van Smulweb.nl