Snij de ui in stukjes, en bak deze licht aan in vier eetlepels olijfolie. Voeg hier het gehakt aan toe, en bak het gehakt rul. Voeg dan zout en peper toe. Vervolgens voeg je het tomatensap en de -ketchup toe, wat je een tijdje laat sudderen. Tegelijkertijd bereid je de "penne" zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voeg wel een blokje runderbouillon toe aan het water. Als de pasta gaar is, schenk je het water eraf, en roer je hier het losgeklopte, rauwe ei en de geraspte kaas doorheen. Neem dan de met boter ingevette ovenschaal, en leg hier een laag pasta in. Hierover doe je het gehaktmengsel. Je eindigt met een laag pasta. Het gerecht bestaat nu dus uit drie lagen. Hierover giet je de bechamelsaus, zodat het gehele oppervlak bedekt is. Plaats dit gerecht in het midden van de voorverwarmde oven, en laat het gerecht in de oven staan totdat de bovenkant lichtbruin is (ongeveer een half uur tot drie kwartier)... Smakelijk eten...