Verhit de olie en fruit de ui 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak alles 10 minuten, ondertussen het gehakt losmakend met een vork. Voeg de tomatenpurre, tomaten, water, oregano, suiker, worcestersaus en het kaneelstokje toe en laat alles aan de kook komen. Laat het mengsel vervolgens 45 minuten sudderen, tot het gaar en ingedikt is. Voeg tijdens het sudderen zo nodig meer water toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Smelt de boter voor de bechamelsaus in een grote steelpan, voeg de bloem toe en laat alles 3 minuten koken. Voeg de melk toe en breng het mengsel al roerend weer aan de kook, laat het daarna zachtjes doorkoken tot de saus de goede dikte heeft bereikt. Voeg dan de kaas en de eieredooiers toe aan de saus, meng het geheel door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Meng in een grote ovenschaal de penne en het gehakt door elkaar. Roer er 2 eieren doorheen. Giet vervolgens de bechamelsaus over de pasta heen, bestrooi met geraspte kaas en bak het 30 ? 45 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de pasticcio stevig is.
Pasticcio - Griekse Lasagne is een recept van Smulweb.nl