In een koekenpan de olijfolie verhitten. De uitgelekte spinazie hierin doen en de knoflook erboven uitknijpen. Kruiden met peper en zout, 1 el boter toevoegen en op laag vuur laten smelten.De oven voorverwarmen op 200 graden.Voor de saus de boter laten smelten in een pan, bloem toevoegen en even laten bruinen. Beetje bij beetje de melk erbij schenken. Al roerend laten inkoken tot een romige saus. Van het vuur nemen en 25 g parmezaanse kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met een snufje nootmuskaat (liefst versgeraspt), zout, peper en 1-2 el citroensap.De spinazie in een ovenvaste schaal scheppen, de saus erover verdelen en 25 g geraspte parmezaanse kaas erover strooien. In de voorverwarmde oven ongeveer 5 minuten gratineren.
Italiaanse Gegratineerde Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)