In de kookpot de fijngesneden ui en look aanfruiten in wat olijfolie, nadien de tomaten en de blokjes auberginevruchtvlees toevoegen en laten sudderen. In de grote pan de reepjes aubergineschil in olijfolie bakken. (kies de hoeveelheid olijfolie zelf in functie van Uw smaak, de groente slorpt heel wat op, maar zorgt dan voor wat extra calorietjes) De tomatensaus mag gemixt worden, of door een roerzeef, dit kiest U zelf. Nadien voegt U de fijngesneden basilicum en oregano, en de auberginereepjes toe. Kruiden met peper en zout naar smaak. Giet de saus over de pasta in de ovenschotel en meng goed onder elkaar, let erop dat de auberginereepjes over de hele schotel verdeeld zitten. Dek het geheel af met plakjes mozarella. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (ik gebruik 200 graden hetelucht + grill) tot de kaas mooi gegratineerd is en dien onmiddelijk op.