Breng - in een grote pan - ruim water met een eetlepel zout aan de spaghetti aan de kook. Leg een deksel op de pan als het water kookt en zet de hittebron laag tot aan (zie verpakking). Intussen: Giet de inhoud van het blik gepelde tomaten in een diep bord en snijd de tomaten in stukken. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Verhit de olijfolie (in een gewone pan of een koekenpan) en fruit de knoflook er even in aan. Voeg de tomatenpuree en de ansjovispuree toe en bak al roerend kort verder (om de tomaten puree te ′ontzuren′). Voeg de gesneden tomaten met het sap, de basilicum en de rozemarijn toe. Roer om en voeg - alleen als de saus te dik is - een beetje water toe. Laat de saus op een laag pitje warm worden. Doe de spaghetti in het water, zet de hittebron hoog en roer af en toe tot het water weer kookt (anders plakt de spaghetti aan elkaar). Zet het hittebron lager en kook de pasta (zonder deksel) beetgaar in de op de verpakking vermelde kooktijd. Intussen: Halveer de olijven . Draai het blik tonijn open en giet het vocht er uit (houd de deksel van het blik er losjes op). Snijd de tonijn in stukjes. Doe de olijven, kappertjes, tonijn en een de eetlepels Balsamico azijn bij de tomatensaus en warm alles nog even door. Breng de saus op smaak met zout en peper, let op met zout - er zit erg veel zout in de ansjovispasta. Houd de saus warm tot de spaghetti klaar is. Giet de spaghetti als deze beetgaar is - in een zeef en laat de pasta uitlekken. Meng de spaghetti met de saus en strooi de peterselie er over.
Spaghetti Met Een Saus Van Tonijn, Kappertjes En Kruiden is een recept van Smulweb.nl