Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig op laag vuur. Voeg de prosciutto toe en bak deze krokant. Voeg de kip toe en bak hem 3 minuten op zacht vuur. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten, Roer de tomaat en tomatenpuree er goed door. Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het tot de helft inkoken. Voeg de slagroom, peper en zout toe en breng de saus aan de kook. :Laat de saus op laag vuur inkoken tot hij de gewenste dikte heeft. Kook terwijl de saus inkookt de penne in een grote pan kokend water met zout. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in een pan. Meng de saus door de pasta. Strooi ? van de pijnboompitten er door.Serveer direct en bestrooi met parmezaanse kaas en de laatste pijnboompitten.
Penne Met Kip Champignons En Pijnboompitjes is een recept van Smulweb.nl