Doe een klein scheutje olijfolie in de hapjespan. Pers 1 teentje knoflook uit en doe de spekreepjes in de ban. Laat dit even bakken tot de spek verkleurd. Doe er vervolgens de salamireepjes bij. Laat dit nog even meebakken. Schep dit uit en giet het restvocht weg. In het restant ga je het gehakt rul bakken. Tijdens dit proces pers je twee teentjes knoflook in de pan. Ook voeg je tijdens het bakken 2 theelepels sambal toe. Tegen de tijd dat het gehakt gaar is laat je het spek met de salami nog even meebakken. Vervolgens zet je het hele vleesmengsel inclusief vocht even in een schaal. In de pan met restvocht ga je de italiaanse groentemix aanbakken. Mocht de pan wat te droog worden kun je nog een klein scheutje olijfolie toevoegen. Als de groentes beginnen te slinken voeg je de champignons toe en laat het nog even doorbakken. Dan voeg je twee flinke theelepels italiaanse kruiden op oliebasis toe. Na dit al roerend goed gemengd te hebben kun je de Tomato Frito en de tomatenblokjes toevoegen. Het begint al een beetje op een saus te lijken. Vervolgens doe je het vleesmengsel erbij. Omdat het nu waarschijnlijk nog vrij droog is doe je een flinke scheut tomatenketchup en een klein beetje water bij het geheel. Laat dit op een laag vuurtje doorgaren terwijl je de pasta bereid. Ik zelf vind het nu nog wat flauw en doe nogmaals 2 theelepels sambal door de saus. Je kunt er natuurlijk ook gewoon wat peper en zout naar behoefte indoen.