De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De tomaten in kleine blokjes snijden. De wortel schrappen en in blokjes van ? cm bij ? cm snijden. De bleekselderij wassen en in kleine blokjes snijden. De blaadjes van de tijm halen en fijn hakken. De sinaasappel - met schil - in zessen snijden. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel de schijven lichtjes door de bloem. De olijfolie in een grote pan met een dikke bodem heet laten worden en hierin de kalfschenkels bruin laten kleuren. Wortel, sjalot, bleekselderij, knoflook en tijm toevoegen en afblussen met de kalfsbouillon. Tomaat, laurierblad en sinaasappel toevoegen. Laat het geheel onder gesloten deksel op een zacht vuur ongeveer 70 minuten sudderen, daarna controleren of het vlees zacht en gaar is. Vervolgens het vlees uit de pan halen en nogmaals bestrooien met zout en peper. Ondertussen de saus op een hoog vuur laten indikken en op smaak brengen met zout en peper. Serveer de ossobuco op een voorverwarmd bord en giet de saus eroverheen. Lekker met witte rijst of risotto.