Ossobuco Met Sjalot

0
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De tomaten in kleine blokjes snijden. De wortel schrappen en in blokjes van ? cm bij ? cm snijden. De bleekselderij wassen en in kleine blokjes snijden. De blaadjes van de tijm halen en fijn hakken. De sinaasappel - met schil - in zessen snijden. Bestrooi het vlees met peper en zout en wentel de schijven lichtjes door de bloem. De olijfolie in een grote pan met een dikke bodem heet laten worden en hierin de kalfschenkels bruin laten kleuren. Wortel, sjalot, bleekselderij, knoflook en tijm toevoegen en afblussen met de kalfsbouillon. Tomaat, laurierblad en sinaasappel toevoegen. Laat het geheel onder gesloten deksel op een zacht vuur ongeveer 70 minuten sudderen, daarna controleren of het vlees zacht en gaar is. Vervolgens het vlees uit de pan halen en nogmaals bestrooien met zout en peper. Ondertussen de saus op een hoog vuur laten indikken en op smaak brengen met zout en peper. Serveer de ossobuco op een voorverwarmd bord en giet de saus eroverheen. Lekker met witte rijst of risotto.

Ossobuco Met Sjalot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossobuco met groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept