Salade Met Gemarineerde Geitekaas

6
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de knoflook in een pannetje en overgiet krap met olijfolie. Verwarm de olie 10 min tot de knoflook goudgeel is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Verdeel de kaas in zessen en vorm er balletjes van. Schik de kaasjes in een schone pot en steek de knoflook en de overige ingredienten voor de marinade ertussen. Overgiet de kaasjes met olie en sluit de pot goed af. Laat de kaasjes minstens drie dagen maar niet langer dan 1 week marineren op en koele plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kaasjes en teentjes knoflook voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd 6 eetl olie uit de pot apart. Rooster de sneden brood 15 min in de oven, waarbij je ze halverwege keert. Haal ze uit de oven en bestrijk ze onmiddelijk met de knoflook. Laat ze afkoelen. Verhit de helft van de apart gehouden olie in een pannetje, voeg de kappertjes, basilicum en reepjes tomaat toe en verwarm ze tot het kookpunt. Klop er van het vuur de resterende olie en azijn door. Was de slablaadjes, dep ze droog en schik ze op 6 borden. Bestrijk de sneden brood elk met een balletje kaas en plaats ze midden op het bord met sla. Strooi er de pijnboompitten over en besprenkel de kaasjes met de warme dressing

Salade Met Gemarineerde Geitekaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwe Geitekaas Met Tomatenpesto
20-30 min -
Bekijk recept
Geitekaas In Brikdeeg Op Toast
20-30 min -
Bekijk recept
Voorafje Met Geitekaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Geitekaas Met Sesam En Honing/Frambozensaus
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept