Meng de boter met de poedersuiker. Meng de eierdooiers en bloem er tegelijk door. Kneed het mengsel snel tot een samenhangend deeg. Voeg 1-2el koud water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg ca.30min.rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ca.2cm groter dan de taartvorm. Leg het deeg losjes in de taartvorm. Druk de randen goed aan, snij het deeg aan de randen af en laat de vorm met het deeg weer ca.30min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 180graden. Leg het bakpapier met een laagje blindbakvulling op het deeg en bak de taartbodem in het midden van de oven ca.15min voor. Creme: Maal de amandelen met de poedersuiker in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Klop de boter met de mixer luchtig. Klop het amandelmengsel door de boter. Meng de eidooiers en eieren door elkaar en voeg ze al kloppend beetje bij beetje door de boter-creme. Verdeel de creme over de taartbodem en leg de vijgenparten in de creme. Bak de taart in het midden van de oven in ca.45min. gaar en laat hem afkoelen. Gelei: Leng het gelantinepoeder aan met koud water. Breng de wijn tegen de kook aan en los de gelantine erin op. Laat het geleimengsel afkoelen en verdeel het al het licht begint te geleren over de afgekoelde taart. Laat de gelei verder opstijven.
Amandel-vijgentaart Met Muskaat-wijngelei is een recept van Smulweb.nl