Snijd 2 aubergines in blokjes en bestrooi ze met wat grof zeezout. Laat dit 30 min intrekken. Spoel ze dan af met koud water en dep ze droog. Bak de aubergineblokjes in gedeelten 5 - 8 min in 3 -4 el olijfolie. Schep de aubergines in een schaal. Bak 1 uit in dunne ringen 5 - 10 min. In 2 el olijfolie. Voeg 1 el tomatenpuree en 10 g suiker toe en bak dit 10 min op zacht vuur. Roer er 3 ontvelde in blokjes gesneden tomaten door en wat zout en peper en laat het mengsel nog 10 min sudderen. Schep dit mangsel bij de aubergines en boeg ook 2 geroosterde paprika′s in reepjes, 1-2 el witte wijnazijn, 1 el uitgelekte kappertjes, 40 g kleine zwarte olijven, 2 anjovisfilets in stukjes, 1 blikje tonijn op olie in stukjes wat zout en peper. Garneer met fijngesneden peterselie