Caponata Met Tonijn

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd 2 aubergines in blokjes en bestrooi ze met wat grof zeezout. Laat dit 30 min intrekken. Spoel ze dan af met koud water en dep ze droog. Bak de aubergineblokjes in gedeelten 5 - 8 min in 3 -4 el olijfolie. Schep de aubergines in een schaal. Bak 1 uit in dunne ringen 5 - 10 min. In 2 el olijfolie. Voeg 1 el tomatenpuree en 10 g suiker toe en bak dit 10 min op zacht vuur. Roer er 3 ontvelde in blokjes gesneden tomaten door en wat zout en peper en laat het mengsel nog 10 min sudderen. Schep dit mangsel bij de aubergines en boeg ook 2 geroosterde paprika′s in reepjes, 1-2 el witte wijnazijn, 1 el uitgelekte kappertjes, 40 g kleine zwarte olijven, 2 anjovisfilets in stukjes, 1 blikje tonijn op olie in stukjes wat zout en peper. Garneer met fijngesneden peterselie

Caponata Met Tonijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Couscouscaponata met aubergine
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept