Chinese Krabbetjes Met Atjarsalade

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontsteek de barbecue 3-4 1/2 uur voor het bereiden, zodat de kolen gloeiend heet kunnen worden. Kook de rijst in ruim kokend water 8 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pan. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de prei in ringen en fruit die in wat olie. Pers de knoflook erboven uit en roer de kruiden erbij. Schep de rijst erbij en laat die al omscheppend kort bakken. Breng op smaak met wat ketjap, voeg eventueel wat sambal toe en schep de pinda′s erdoor. Druk 1/8 deel van de rijst in een kommetje, leg daarop een ei en dek dit met nog 1/8 deel van de rijst af. Druk het geheel aan en stort het op een bananenblad of stuk aluminiumfolie. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op het rooster van de barbecue. Keer de krabbetjes regelmatig, bestrijk ze met de marinade en rooster ze in 15 minuten gaar, niet te dicht bij de kooltjes om verbranden te voorkomen. Vermeng de verse atjar in een slaschaal met de gesneden komkommer en de tauge. Serveer met kroepoek.

Chinese Krabbetjes Met Atjarsalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalen met mihoen-atjarsalade
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept