Murgh Tandoori

8
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de marinade:spreid de kruidnagelen, korianderzaadjes, komijn en kardemomzaadjes uit op een bakplaat en rooster ze 10 a 15 minuten in de oven. Neem de specerijen er uit, laat afkoelen en maal alles grof in de vijzel. Doe de uien en gember in een blender en strooi er chilipoeder, peper en kurkuma over. Voeg de yoghurt toe, de geroosterde specerijen en zeef het overgebleven citroensap van de bouten erbij. Draai tot een gladde marinade. Leg de bouten in een enkele laag in een braadslee en giet de marinade er over. Dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast en keer de bouten af en toe om. Schuif de slede in een oven op 200 graden en braad ze 20 minuten. Leg de bouten vervolgens op de barbecue en rooster ze knapperig bruin.

Murgh Tandoori is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Murgh Tikka
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Murgh Masala
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoori Murgh
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Murgh
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept