Advocaatbavaroise

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de puddingvorm om met koud water en laat hem tot gebruik ondersteboven staan.
  • 2 Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water.
  • 3 Klop de slagroom met de vanillesuiker en de suiker bijna stijf.
  • 4 Doe de advocaat in een ruime schaal.
  • 5 Knijp de gelatine goed uit en leg ze in een schaaltje.
  • 6 Zet het schaaltje in een pan met een laagje kokend water en laat de gelatine smelten.
  • 7 Voeg de gelatine in een straaltje, al roerend, aan de advocaat toe.
  • 8 Spatel de slagroom door de advocaat.
  • 9 Klop het eiwit met een snufje zout snel zo stijf dat torentjes op de garde blijven staan. 1
  • 0 Spatel eerst 1 lepel eiwit door het vlamengsel en daarna in een keer snel de rest, zodat er zo min mogelijk lucht (volume)verloren gaat. 1
  • 1 Vul de puddingvorm direct met het mengsel en laat de bavaroise in 2-3 uur opstijven in de koelkast. 12 Spoel een platte schaal af met een beetje koud water. 1
  • 3Houd de vorm 1 minuut in warm water en stort de bavaroise op de schaal. 1
  • 4 Garneer de bavaroise met toefjes slagroom en verse vruchten.

Advocaatbavaroise is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker