Bisschopswijn, Boerenjongens, Boerenmeisjes

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kruiden worden in een lapje gebonden. Neem Californische rozijnen omdat die niet gewassen hoeven te worden. Suiker en kruiden in het water ca. 15 minuten zacht koken, af laten koelen en over de rozijnen gieten. Daarna de gepelde amandelen en het citroensap erbij. Na 24 uur de kruiden eruit halen en zoveel brandewijn toevoegen tot rozijnen royaal onderstaan. Alles overdoen in een schone stopfles. Stopfles sluiten. Serveer de boerenjongens na 6 weken. Boerenmeisjes: Wordt gemaakt met dezelfde ingredienten als boerenjongens, maar in plaats van rozijnen 500 g gedroogde abrikozen en geen 2 maar 3 dl water. Ook de boerenmeisjes pas na 6 weken serveren.

Bisschopswijn, Boerenjongens, Boerenmeisjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Bitterkoekjesbavarois Met Boerenmeisjes
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding Met Boerenmeisjes
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Warme bisschopswijn
10 min
Bekijk recept
Witte bisschopswijn met sinaasappel
70 min-
Bekijk recept
Sabayon van bisschopswijn
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bisschopswijn
0 min
Bekijk recept