Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op. Snijd de partjes los tussen de vliesjes en houd de partjes van 1 sinaasappel achter voor de garnering. Snijd de rest in niet te kleine stukjes. Week de gelatine in ruim koud water. Splits de eieren in dooiers en witten. Doe de eierdooiers met de suiker en het opgevangen sinaasappelsap in een kom en zet die in een pan met kokend water. Let op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Klop met de mixer tot het dooiermengsel dik begint te worden en klop er de uitgeknepen gelatineblaadjes door. Blijf kloppen tot de gelatine is opgelost. Zet de kom in koud water en roer af en toe tot het mengsel begint op te stijven. Klop de slagroom bijna stijf met de Grand Marnier en spatel ze in twee gedeelten met de stukjes sinaasappel door het roommengsel. Schep de mousse in een mooie glazen schaal en laat afgedekt met gladfolie minstens 4 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast opstijven. Garneer voor het serveren met de achtergehouden sinaasappelpartjes, toefjes slagroom en een groen blaadje.
Sinaasappelmousse Met Grand Marnier is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien