* Laat de 100 g boter smelten en voeg er de 200 g in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe. * Wanneer ze een mooie kleur hebben, neem ze er met een schuimspaan uit, en leg ze op een bord. * Behandel dan op dezelfde wijze de kleine verse uitjes. * Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen. * Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje. * Overgiet direkt alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de kookpot af terwijl alles zachtjes verder kookt. * Na 30′ neemt men de soep van het vuur en men haalt het kruidentuiltje eruit. * De rest wordt met de mixer fijngemaakt. * Nadien voegt men er spek, ajuintjes en kampernoelies weer bij. * Op smaak brengen met peper en zout. * Indien de soep te dik uitvalt, kan men er nog water aan toevoegen. * Laat opnieuw even opkoken.