Biersoep Roularius

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Laat de 100 g boter smelten en voeg er de 200 g in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe. * Wanneer ze een mooie kleur hebben, neem ze er met een schuimspaan uit, en leg ze op een bord. * Behandel dan op dezelfde wijze de kleine verse uitjes. * Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen. * Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje. * Overgiet direkt alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de kookpot af terwijl alles zachtjes verder kookt. * Na 30′ neemt men de soep van het vuur en men haalt het kruidentuiltje eruit. * De rest wordt met de mixer fijngemaakt. * Nadien voegt men er spek, ajuintjes en kampernoelies weer bij. * Op smaak brengen met peper en zout. * Indien de soep te dik uitvalt, kan men er nog water aan toevoegen. * Laat opnieuw even opkoken.

Biersoep Roularius is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Biersoep Roularius
Bekijk recept
Biersoep roularius
Bekijk recept

Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept