Een Aparte Creme Brulee Met Amaretto En Amandelkrullen

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eierdooiers met de Amaretto in een grote hitte bestendige kom. Breng de room met de suiker en de vanillestokjes al roerend tussen de kook aan in een steelpannetje. Haal de hete room van het vuur en giet het bij de eierdooiers. Klop de room er zachtjes door. Zet een ketel water op. Giet het mengsel van ei, room en Amaretto in 4 schaaltjes die in een braadslee worden gezet. Zet de braadslee op het rooster in de oven en giet hem halfvol met heet (niet kokeend) water, Laat de creme in 1 a 1 ? uur opstijven, tot het oppervlak stevig, maar niet hard aanvoelt. Haal de schaaltjes uit de braadslee en zet ze apart om, af te koelen. Zet ze daarna in de koelkast.VOOR DE AMANDELKRULLEN: Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker en de boter met een deegspatels voorziene mixer tot een lichtgeel, romig mengsel. Klop de glucose erdoor. Voeg de bloem in gedeelten toe door een zeef, en klop het mengsel telkens even. Voeg de gedeelten toe en blijf circa 10 minuten kloppen. Bekleed een bakplaat met niet klevend bakpapier. Schep met een lepeltje balletjes van het deeh op het papier met flinke tussenruimten. Bak ze in 6 a 7 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven, schijf ze, terwijl ze nog heet zijn, met een paletmees van het papier en doe ze om een deegrol of een speciale ?tuilevorm? om ze te krullen. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de vorm.

Een Aparte Creme Brulee Met Amaretto En Amandelkrullen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladekoffiepotjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen gevuld met amandelmelk
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkrullen met limoencrème
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladeparfait met amandelkrullen
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept