Was de frambozen in lauwwarm water; beleg een vergiet met keukenpapier en laat de frambozen daarin goed uitlekken. neem daarna de kroontjes van de frambozen weg en controleer nog eens goed of ze goed schoon zijn(slechte exemplaren met dezelfde hoeveelheid goede aanvullen tot terug 500 g bekomen is). laat de frambozen op een schotel nog wat nadrogen en doe de vruchten dan met de suiker in de met heet sodawater gewassen, goed gespoelde en en omgekeerd op een schone doek gedroogde glazen pot. schil 1/3 van de gewassen citroen zo dun mogelijk af en doe deze met de brandewijn bij de frambozen met suiker. roer alles goed door en sluit de pot met een eveneens in sodawater gewassen deksel. zet de pot op een niet te warme en niet te koele plaats en roer de inhoud gedurende 8 dagen af en toe door. zet de zeef op een kom en laat het frambozenmengsel langzaam in de zeef uitlekken. neem de citroenschil weg. zet de trechter met daarin het koffiefilterzakje op een likeurkaraf en zeef daar de frambozenlikeur in.